2/9 Lectia 1 - Numerele - Matematica pe intelesul tau cu Proful Online Ioan Ursu semnele algebra

Publicat pe 9 oct. 2010
mate-online-pentru-toti.blogspot.com - In aceasta lectie introducem notiunea de NUMAR si punctam importanta SEMNULUI din fata NUMARULUI. In acest fel scaderea privita ca o adunare, devine comutativa. Veti vedea ca numerele si operatiile cu numere se introduc natural simplu pe intelesul fiecaruia. Matematica nu e imposibila, e pe note si e accesibila tuturor. Daca ma urmariti cu atentie veti intelege multe notiuni care vi se pareau imposibile si va garantez note mari la clasa. Nu exista elevi slabi ci doar profesori dezinteresati care nu-si fac datoria atunci cand trebuie. IMPORTANT: ACEASTA ESTE O NOUA METODA DE INTRODUCEREA SEMNELOR LA ALGEBRA, care merge de la practica spre teorie astfel incat oricine poate intelege foarte usor de ce a fost nevoie sa se inventeze matematica. Daca lectia va este utila, as aprecia un Share sau Like mate-online-pentru-toti.blogspot.com/2012/03/pachetele-de-dvd-uri-videomanual-de.html#v2 - Recomand si Videomanualul de matematica "Calculul algebric" - Clasele V-XII - 10 DVD-uri
proful-online.blogspot.com - VIDEO MATEMATICA cu Proful Online sau cautati pe Google: profu online Ioan Ursu
Subscrieti: Ioan URSU (Google: proful online)
rotorrentinfo
rotorrentinfo
rotorrentinfo/watch/uqKqm6a4sYSJ05Y.html - Lectia 1 - Numerele - Matematica pe intelesul tau cu Proful Online Ioan Ursu semnele algebra si operatii cu numere

Comentarii

 • Felicitari!

 • Acum la 28 de ani, datorita dvs. am devenit dintr-o dată pasionata si de matematică, care a reprezentat, neplăcerea, care, mi-a terorizat zilele si nopțile, de-a lungul anilor. :))) felicitări domnule profesor.! Dacă ar preda toți profesorii la fel, ar rezulta mulți copii eminenți. Numai bine!

 • explicati foarte bine.

 • MULTUMESC DOMNULE PROFESOR IOAN URSU

 • un profesor excelent si cu multa rabdare

 • pentr-u mine matematica e cea mai distractivă

  • +tony X hahahaha

  • Păcat că nu şi limba română... :) ---> :(

 • Avem nevoie de mai multi profesori cu vocatie,ca dumneavoastra.

 • excelente lectiile, multumesc

 • In anii primari, numerele negative, sau conceptul de "lipsa" sau "datorie", nu pot fi pricepute de copii. De aici si ideea ca nu se poate. La inceput se porneste cu lucrurile simple, care pot fi intelese.

  • +valibucuresti Într-adevăr, grafica (desenele) unui telefon inteligent sau a unei tablete, spune ce trebuie să facem. În schimb matematica, ne prezintă concepte prin intermediul simbolurilor. Atât telefonul inteligent cât şi tableta, funcţionează pe baza unor concepte software (matematice) numite "obiecte". Oare câţi copii care se joacă pe telefon, pricep ce sunt acele "obiecte" ?

  • +Alex Lupini Adica copiii pot sa inteleaga cum sa uitilizeze o tableta sau un smartphone si nu pot intelege un concept. Ia pune-i sa joace un joc video si sa castige sau sa piarda puncte sau vieti si sa vezi ce intelegere au. Sunt de acord sa-i inveti de mici corect cum se ajunge la o rezolvare, ideea cu socul se aplica la 1% din copii poate restul isi revin din soc abia dupa ce au terminat scoala, hahaha.

  • +prof. Ioan URSU Această bulversare e binevenită, pentru că are un impact care îl face pe copil să nu uite. Întotdeauna, pentru un om, indiferent de vârsta lui, un şoc (o bulversare) îl face să nu uite acel moment niciodată. Pentru un copil care nu e cocoşat de grijile vieţii, adică ce are o copilărie frumoasă, conceptul de "datorie" e destul de vag. Nu are cum pricepe că un număr negativ, e ca o datorie. Sau că o datorie faţă de mai mulţi oameni, înseamnă un număr de datorii, cât numărul de oameni faţă de care sunt datoriile (adică înmulţirea dintre un număr negativ şi unul pozitiv). Însă, conceptul de datorii multiple îl cunosc bine părinţii lor, mai ales dacă s-au împrumutat de la mai multe bănci. :)

  • +Alex Lupini Mai tarziu cand afla ca se poate, sunt complet bulversati. Daca stii cum sa explici, copiii inteleg foarte bine conceptul de lipsa sau datorie. Am verificat acest lucru de nenumarate ori.

 • Am început să ne uităm la lecțiile dvs. împreună cu fiul meu de 7 ani. Explicate astfel, numerele nu mai par grele și copilul înțelege de ce -1 cu -4 = -5. Ceea ce faceți dvs este de excepție, felicitări! Poate cunoașteți că în SUA există www.khanacademy.org/ , portal de învățare pornit acum aproximativ 5 ani, dintr-o idee (și pasiune) similare cu ale dvs. și care s-a dezvoltat într-un model de afacere de succes, ceea ce vă dorim și dvs.! Șansele și speranțele de progres în zilele noastre, în multe domenii, sunt la profesioniștii de caracter, pasionați și cât mai liberi de sistemele formale. Cu stimă, Adi și Teodor

 • Felicitari, o iau de la zero cu dvs, daca imi si iau bacul in Iunie-Iulie, sau chiar August ... va tin minte toata viata, va si vizitez!

 • Nici in romania....

 • Multumim mult ! In Germania nu exista asemenea dascali ca dumneavoastra !

 • Ma numesc Mircea Irinel si sincer imi pare rau ca nu mai sunt eleva . Dar sunt fericita ca macar copiii mei au parte de aceste nemaipomenite lectii predate de dumneavoastra . Cu dumneavoastra matematica e ca mierea !

 • odata cu inaintarea in varsta inteleg ca matematica este filozofia teoretica a vietii, acolo unde fizica, chimia si biologia sunt practica politica a acesteia. si ca sa leg de video-ul de mai sus, tin sa anunt ca m-am convins de spusele mele cu ajutorul acestei trebi. matematica reprezinta multimea in(de)finita a posibilitatilor, iar 0 reprezinta normalitatea absoluta. pattern-urile vietii si variabilele acesteia ne aduc mai aproape de normal decat credem, noi fiind doar rezultate ale unor legi.

 • Sa aveti parte de sanatate Domnule profesor sunteti un om de milioane o sa ma uit la toate lectiile dumneavoastra cu mare drag. Imi place ca explicatii matematica pe intelesul tuturor eu unu sunt mai greu de cap si am reusit sa va inteleg pe deplin. Va multumesc!!!

 • Îmi place stilul de predat, au murit doua gaini :)

 • Mergi tot asa